Martijn Vis heeft tijdens zijn studie in 1998 de opleiding ACE personal trainer afgerond en in 2002 zijn fysiotherapieopleiding in Leiden voltooid. Na zijn afstuderen is hij gaan waarnemen in meerdere praktijken binnen de fysiotherapie en gaan werken in een particuliere praktijk voor fysiotherapie te Delft. Tevens is hij direct gestart met de opleiding tot manueel therapeut aan de School voor Manuele Therapie Utrecht.
“Ik merkte tijdens de opleiding tot fysiotherapie al dat ik samenhang miste. Alle facetten van het lichaam werden apart behandeld en de handvatten die werden aangeleerd waren zeer lokaal gericht. Daarnaast had ik steeds het gevoel dat de behandeling die aangeleerd werd niet op de kern van de klachten patronen aansloot, ik miste iets en dat heb ik in de Manuele Therapie van der Bijl gevonden. Een totaal visie die aangrijpt op de kern van vele klachten aan het bewegingsapparaat en een oplossing biedt op de lange termijn voor complexe en slepende klachten beelden.”
Na het afronden van de opleiding in 2005 is hij gestopt met werkzaamheden in Delft en heeft hij Vis Manuele Therapie e.s. opgericht. Hiermee heeft hij zich gevestigd in Leiden op de Rijnsburgerweg. Daarnaast is hij een maatschap in de Manuele Therapie e.s. vd Berge & Vis gestart met Magda van den Berge aan de Langegracht in Leiden.
“Ik heb ontwikkeling van het vak hoog in het vaandel staan en ben daarom verbonden gebleven aan de opleiding tot Manuele Therapeut en begeleid sinds 2006 stages om studente het vak in de praktijk te laten ervaren en kennis en kunde over te dragen”
In 2007 is deze maatschap ontbonden en is hij als solopraktijk doorgegaan tot 2011 toen Maatschap Vis Manuele Therapie e.s. is opgericht en hij is gaan samenwerken met Olga Koelemij met Pieter Akkerman achter de hand als waarnemer.
“dit is een geweldig vak waar in veel complexe en langdurige klachten beelden langskomen. Het mooie van het basis idee vind ik dat je niet perse een diagnose hoeft te stellen om iemand te kunnen helpen. Zorg dat bewegingsapparaat weer beter gaat samenwerken en veel van de niet goed te plaatsten en te diagnosticeren klachten verdwijnen. Vaak kom je in het uur dat je per behandeling hebt tot diepgaandere inzichten in het aanwezige klachtenpatroon en hoe het zich in het verleden in het lichaam heeft ontwikkeld. Iemand leren kennen waardoor de patiënt met een klacht een persoon met een probleem word, dat vind ik een prachtig facet van dit vak!”